Звільнити Донбас: Командувач Об'єднаних сил перерахував основні завдання

20.03.2018, 20:47

Командувач Об'єднаними силами на Донбасі, генерал-лейтенант Сергій Наєв, заявив, що основне завдання, яке поставлене перед командуванням Об'єднаних сил - не тільки вести оборонні дії, а й звільнити окуповані території Донбасу, райони Донецької і Луганської областей від загарбників.

"Я чітко усвідомлюю, що на мої плечі покладена дуже велика відповідальність. Вона полягає в тому, що я зобов'язаний виконати головне завдання, яке поставлено перед командуванням Об'єднаних сил, а саме - звільнення окупованих територій Донбасу, районів Донецької та Луганської областей, від загарбників, які прийшли до нас з Російської Федерації, які захопили і по теперішній час утримують під окупацією території на Сході нашої держави", - сказав Наєв.

Він пояснив, що головна відмінність в проведенні АТО і Операції об'єднаних сил полягає в підпорядкуванні.

"Якщо раніше Антитерористична операція проходила під загальним керівництвом Антитерористичного центру СБУ, зараз Операція об'єднаних сил проходить під стратегічним керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України", - зазначив Наєв в інтерв'ю Укрінформу.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил і оголосив про завершення АТО на Донбасі.

Читайте АСН в Google News