Савченко про "планування терактів" - це був розіграш силовиків

20.03.2018, 15:43

Народний депутат Надія Савченко скликала брифінг на якому розповіла про так зване планування "терористичних актів" нею, зокрема підриву Верховної Ради. Вона повідомила, що якийсь об'єкт "А" був приставлений до неї з метою ліквідації. Савченко звела його з об'єктом "В", з яким вона контактувала на окупованій території. При цьому Савченко заявила, що з Адміністрації президента видавалися накази на її ліквідацію.

"Я вирішила закрутити все так, щоб у майбутньому створити політичну провокацію. Що ви побачите на відео - це були офіси, в яких я час від часу перебувала, зустрічалася зі знайомими і об'єктом А. Записи з готелю, з військових частин, де ми проводили певні дії, з сірої зони. Як відбувалися записи і писалися розмови. Коли мені треба було виконувати якісь операції зі звільнення полонених і були волонтери для цього, нам потрібна була підтримка військових, які охороняють лінію розмежування", - сказала Савченко, заявивши , що об'єкт А їй спрощував дії з перетинання кордону. Той же в свою чергу писав усе, що відбувалося.

"Тому я почала створювати сюрреалізм. Він полягав у тому, що не тільки закидати гранатами в різні боки, мінометом по куполу, я розповідала всі можливі і неможливі операції, постійно радячись з об'єктом А, який давав свої пропозиції", - повідомила Савченко.

Нардеп заявила, що її запрошували для тестування видобутого зброї і відео цього в Раді "генпрокурор теж покаже".

"Будуть зйомки з військових частин і полігонів - з підконтрольних територій, так як були звинувачення, що я стріляла десь на непідконтрольних територіях, - де буде показано, як і хто відчуває зброю. Зброя противника випробувати завжди цікаво", - сказала вона.

Депутат також сказала, що 6% офіцерів, з якими вона спілкувалася, "пішли на співпрацю з СБУ і підтвердили цей сюрреалізм", а інші мовчали.

Читайте АСН в Google News