Більшість поляків заявила про свою антипатію до українців

13.03.2018, 11:16

Найбільше поляків симпатизують чехам, італійцям, американцям, британцям, але українців більшість поляків не любить. Такі дані польського Центру дослідження громадської думки, - пише Gazeta Prawna.

Тільки кожен четвертий поляк має позитивне ставлення до українців (24%), тоді як антипатію відчувають 40% опитаних. Ставлення до українців, а також до німців погіршилося суттєво і сьогодні є найменш сприятливим за останні десять років.

Також ставлення поляків погіршилося практично до всіх націй, перерахованих в опитуванні. Але найбільше поляків симпатизують чехам, італійцям, американцям, британцям, словакам і угорцям. Найменше - росіянам, циганам і арабам.

Ставлення до інших народів пов'язано перш за все з рівнем освіти і місцем проживання. Респонденти, які були більш освіченими, висловлювали симпатію іншим народам. Випускники університетів теж відносно рідко заявляли про антипатії. Також жителі великих міст частіше з симпатією ставилися до інших народів. Примітно, що про причини антипатії в опитуванні не йшлося.

Читайте АСН в Google News