У Мінсоцполітики повідомили, коли погасять борг пенсіонерам ОРДЛО

02.03.2018, 17:37

Заборгованість з виплати пенсій жителям окупованих територій буде погашена, коли ці райони повернуться під контроль держави або коли самі пенсіонери переїдуть на підконтрольну територію. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді, кореспондент ASN.

"Коли ці території перейдуть під контроль України, як це сталося в двох селах - Травневе і Гладосове. Людям виплачена вся заборгованість, яка була перед ними по пенсіях", - зазначив чиновник. За його словами, уряд має намір продовжити практику повного погашення заборгованості по пенсіях щодо жителів територій, які переходять під контроль української влади.

Також, за його словами, відбувається і при переїзді пенсіонерів на українську територію - пенсіонерам виплачується пенсія в повному обсязі. Нагадаємо, два села в кінці листопада 2017 року повернулися під контроль української влади.

Згодом там відновили систему пенсійного і соціального забезпечення, в результаті чого мешканці отримали виплати в повному обсязі. У Гладосовому пенсію отримують 15 осіб, у Травневому - 45.

Читайте АСН в Google News