Рада не дала згоди на створення єдиної бази абонентів природного газу

01.03.2018, 18:15

Депутати провалили голосування за проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (щодо особливостей створення єдиної бази абонентів - споживачів природного газу), за що тричі проголосували менше мінімально необхідних 226 голосів, передає кореспондент ASN.

Лише після кількох спроб 226 нардепів проголосували за повернення законопроекту на доопрацювання автору законодавчої ініціативи - нардепу "Народного фронту" Тетяні Чорновіл.

Нардеп своїм законопроектом пропонувала створення єдиної бази абонентів - споживачів природного газу, що повинно було стати одним з ключових і специфічних аспектів забезпечення моніторингу споживання природного газу, а також своєчасного оновлення заходів щодо безпеки поставок цього енергоносія.

Наявність Єдиної бази абонентів обумовлена також особливостями функціонування ринку природного газу і безпосередньо впливає на можливості оператора газотранспортної системи із забезпечення балансування цієї системи. Метою створення Єдиної бази абонентів є забезпечення досягнення повного комерційного (приладового) обліку природного газу в Україну.

Законопроектом також пропонувалося встановити зобов'язання для операторів газотранспортних систем і операторів газорозподільних систем з надання та оновлення інформації про всіх споживачів, приєднаних до газотранспортних і газорозподільних систем таких операторів, адміністратору Єдиної бази абонентів відповідно до цього Закону та порядку ведення і використання єдиної бази абонентів.

Читайте АСН в Google News