Під Одесою моряк забарикадувався на судні і вимагає зарплату

28.02.2018, 08:47

На судні в місті Чорноморську, в акваторії Іллічівського судноремонтного заводу в Одеській області забарикадувався моряк з Херсона Ігор Хвостов. Про це повідомили в прес-службі благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль», передає УНІАН.

Моряк вимагає повернути йому зароблені гроші. Акція протесту почалася ввечері в понеділок, 26 лютого, на борту судна WELBECK (Amur-2521). Судновласник «MD Shipping CO. Ltd.» знаходиться в міжнародному списку роботодавців, які порушують умови праці та побуту моряків, компанія давно знаходиться в «чорному списку».

37-річний Хвостов дізнався, що судновласник заборонив йому вхід на судно, тому проривався «з боями» через прохідну. «Зараз на борту перебуваю один, забарикадувавшись в надбудові, що в кормовій частині судна», - розповів моряк. У зазначеній надбудові розташовані, зокрема, ходова рубка, капітанський місток, радіорубка, каюти екіпажу та інші приміщення. Моряк стверджує, що не отримав зарплату за останні півроку (близько $14 тисяч), на судні працює майже 2 роки, виконує обов'язки боцмана.

«Води у мене немає, з забезпечення я знятий, але маю намір триматися, поки судновласник не розрахується», - підкреслив Хвостов. Теплохід WELBECK (порт приписки Пномпень, Камбоджа) – колишній Amur-2521, тип судна «річка-море», побудоване в 1987 році.

 

Читайте АСН в Google News