У медуніверситеті не страйк, а відсторонення студентів від навчання - Супрун

26.02.2018, 14:42

У медуніверситеті ім. Богомольця у Києві відбувається не страйк, а відсторонення керівництвом вишу студентів від навчального процесу. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Укрінформ.

«Це не страйк, це відсторонення студентів від навчального процесу... Зараз це вина керівництва університету. Це не проблема окремих студентів, рідких членів факультету, це офіційна позиція університету. Я думаю, їхня буде відповідальність за зупинку освітнього процесу», - заявила Супрун.

За словами в.о. міністра, у підконтрольне їй відомство звертаються студенти, які отримали смс-повідомлення, в яких містився заклик іти на страйк. «Ми звертаємося до університету, щоб вони відновили навчальний процес», - сказала Супрун.

Супрун також запевняє, що ніхто не блокував виплату студентам стипендій. Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я усунуло з посади ректора вишу Катерину Амосову. Офіційна версія - через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів «Крок 1. Стоматологія». Амосова пізніше звинуватила міністерство у тиску і цькуванні. З 26 лютого у виші оголосили безстроковий страйк трудового колективу та студентів.

Читайте АСН в Google News