Російський МЗС підтверджував наявність військ РФ у Криму в березні 2014 року - Єльченко

21.02.2018, 13:07

Російське Міністерство закордонних справ (МЗС) в особистій розмові підтверджувало наявність військ РФ в Криму в березні 2014 року. Про це заявив постпред України в ООН Володимир Єльченко в ході засідання суду, передав кореспондент ASN.

За його словами, перед закінченням роботи в Москві в середині березня 2014 року було запрошено за особистою ініціативою старшого секретаря МЗС РФ Григорія Карасіна. Там на запитання, чи є російські війська в Криму, непрямо російський чиновник підтвердив цю інформацію.

"У його очах я прочитав відповідь "так", - пояснив Єльченко. При цьому він додав, що на запитання, чому російське МЗС не відповідає на запити української сторони, той відповів "така наша лінія".

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.

Читайте АСН в Google News