Порошенко будуть допитувати у режимі конференц-зв'язку. Захист Януковича проти

21.02.2018, 11:17

Суд у справі Януковича ухвалив рішення допитати Порошенка в режимі відео-конференції. Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко в ході засідання суду, передав кореспондент ASN.

"З огляду на те, що стороною захисту наведені обґрунтовані аргументи на користь допиту в режимі відеоконференції, клопотання сторони обвинувачення прийняти і організувати допит свідка Порошенка в режимі відеоконференції", - зазначив суддя. За його словами, допит буде проведений в будівлі АПУ 21 лютого о 14:00.

При цьому він додав, що допит буде проводиться за участю секретаря Оболонського райсуду. У свою чергу, сторона звинувачення повідомила про необхідність робити технічні перерви в ході допиту для того, щоб глава держави зміг виконувати свої прямі обов'язки і здійснювати заплановані телефонні переговори з іноземними політиками.

Сторона захисту при цьому нагадала, що засідання суду було заплановано заздалегідь, тому подібні "відлучки" глави держави неможливі. На думку адвоката Віталія Сердюка, допит Порошенка треба перенести на більш зручний для президента час, оскільки у захисту до нього понад 200 запитань.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича.

Читайте АСН в Google News