Розвод тубільців на кеш. Політолог пояснив, чому не варто було витрачатися на сніданок у Трампа

12.02.2018, 21:34

Молитовний сніданок в США став для представників українського політичного бомонду марною тратою грошей і часу. Таку думку висловив політичний експерт Кирило Молчанов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Це просто розвод іноземних тубільців на великий кеш, тому що ніяких особливих рішень там не приймається, захід є скоріше протокольним, сам Трамп туди прилітає на вертольоті, щоб прочитати промову, потиснути комусь руку і відразу відлітає", - зазначив експерт. За його словами, українська делегація їздить на цей захід не для ведення переговорів хоча б на рівні сенаторів, а для того, щоб "створити картинку для внутрішнього споживача".

"Викидаються десятки і сотні тисяч доларів тільки для того, щоб потім демонструвати українському суспільству, українського політичного класу, що вони є в Штатах рукопотискувані, що вони ведуть переговори на вищому рівні", - додав при цьому політолог. На його думку, поїздка на подібний захід буде більш доцільною в наступному році, коли напередодні виборів окремим політикам з України необхідно буде заручитися підтримкою американських чиновників.

"Зараз же, я думаю, це скоріше викинуті гроші, які, до того ж, багато хто ще й не може підтвердити, звідки вони їх брали", - підсумував К. Молчанов. Нагадаємо, щорічний Національний молитовний сніданок з традиційним присутністю президента США відбувся у Вашингтоні 8 лютого.

У заході взяло участь понад 3800 політичних, релігійних та громадських діячів, що представляють більше 130 країн. У 2018 році на молитовний сніданок прибули десятки українських політиків, зокрема нардепи Юлія Тимошенко ( "Батьківщина"), Антон Геращенко ( "Народний фронт"), Артур Герасимов (Блок Петра Порошенка), міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко та інші. За даними CNN, на захід приїхало близько 60 росіян, в три рази більше, ніж рік тому.

Читайте АСН в Google News