Гройсман не бачить проблеми в тому, що частину міністрів у Кабміні офіційно не призначено

09.02.2018, 14:05

Наявність в.о міністрів в Кабміні не означає, що він ні за що не відповідають. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Національне законодавство дозволяє виконувати функції керівників. Навіть у розвинутих демократіях, розвинених країнах є в.о. Тому нічого страшного немає!" - заявив він у відповідь на запитання нардепа з "Самопомочі" Тетяни Острікової.

Нагадаємо, нардеп вказала на те, що частина Кабінету міністрів не призначена офіційно: "Сьогодні в уряді - колективна безвідповідальність. Немає керівника МінАПК, немає керівника ДФС. Немає з кого спитати за контрабанду і неповернення ПДВ".

Прем'єр у відповідь нардепу заявив, що міністр аграрної політики в Кабміні є: "Адже його заява лежить у парламенті і не розглянута. Коли буде розглянута, тоді ми поставимо питання про призначення. Що стосується глави ДФС, то зараз в.о. глави ДФС - Мирослав Продан, він дуже відповідальний і прогресивний. Він бореться з контрабандою. Тільки до січня митниця дала плюс 9 млрд грн... Так, питання в.о. не зніме відповідальність, але потрібно говорити з кожного конкретно".

Читайте АСН в Google News