Досудове розслідування відносно міліціонерів «Торнадо» закінчено

30.09.2015, 16:13

Головна військова прокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальній справі щодо міліціонерів роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо». Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

У Генпрокуратурі зазначили, що розслідування завершено відносно частини епізодів.

«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування в частині доведених наразі епізодів у кримінальному провадженні, в якому міліціонери роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» ГУ МВС України в Луганській області підозрюються у створенні злочинної організації та скоєнні, як членами цієї злочинної організації, на території Луганської області в зоні проведення антитерористичної операції, в період з грудня 2014-го по червень 2015 року, тяжких та особливо тяжких злочинів», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що міліціонерів підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб), ч. 2 ст. 342 (опір представнику влади, працівнику правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Вісьмох підозрюваних заарештували і утримують під вартою. Їхнім адвокатам дали доступ до матеріалів досудового розслідування.

Читайте АСН в Google News