Медики не можуть оцінити масштаби необхідної вакцинації через величезну кількість "липових" довідок

07.02.2018, 12:29

У регіонах медики не можуть подати правильну заявку на необхідну кількість доз вакцин проти різних інфекційних хвороб, оскільки протягом 8 років медична документація про вакцинацію підроблювалася. Таку думку висловила завідувачка кафедри епідеміології Національного медичного університету ім. А. Богомольця Ірина Колесникова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Не завжди регіони правильно подають інформацію щодо потреб, тому що дуже багато інформації було фальсифіковано", - зазначила експерт. За її словами, "липові" довідки про зроблені щеплення видавалися не тільки на прохання батьків, які не бажають вакцинувати дитину, а й з вини самих медиків.

Так, починаючи з 2011 року програми з імунопрофілактики фінансувалися часом лише на 50-60%, що призводило до відсутності вакцин у поліклініці. У результаті медики самі видавали батькам фальшиві довідки про щеплення, щоб ті могли оформити дитину в дитсадок або школу.

При цьому вона додала, що попит на вакцини проти різних інфекційних захворювань, який спостерігається сьогодні, пояснюється тим, що тепер батьки приводять на вакцинацію дітей з фальшивими довідками про щеплення. Нагадаємо, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) змінив графік поставок вакцини проти кору в Україну. Про це повідомила заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лора Білл.

Читайте АСН в Google News