У середині лютого в Польщі відбудуться переговори про долю антиукраїнського закону

06.02.2018, 15:16

У середині лютого в Польщі відбудуться переговори про долю антиукраїнського закону. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова Комітету з питань закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент ASN.

"Ми чітко знали, що перед нашою заявою Ради буде прес-конференція Дуди о 12:00. І ми показали, що попри наявність якихось різких заяв окремих народних депутатів Україна - демократична країна. І у нас повинен бути діалог . Ніхто не має права накладати ярлики на історію ", - заявила вона.

Гопко повідомила, що вчора у Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч з дипломатами США, країн Балтики та Східної Європи. Де українська сторона висловлювала свою стурбованість антиукраїнським законом. На цій зустрічі польська сторона повідомила, що 16 лютого віце-прем'єр України Павло Розенко поїде до Польщі на переговори, де, зокрема, буде обговорюватися це питання з антиукраїнським законом.

За її оцінками, Україна у відповідь Польщі може також згадати багато спірних історичних моментів, починаючи з операції "Вісла", закінчуючи виселенням 150 тис. українців з території Польщі. "Але я вважаю, що це буде неправильним кроком. Україна має бути вище цього", - вважає вона.

Читайте АСН в Google News