За нового кандидата на главу НБУ в Раді поки немає голосів - експерт

05.02.2018, 20:12

Смолія призначать на посаду Голови НБУ "не києм, то палицею". Таку думку висловив директор Української політконсалтінгової групи Дмитро Разумков.
 
"Робота Верховної Ради України на цьому тижні буде проходити в штатному режимі. І цей штатний режим, і ефективність роботи парламенту в цілому, залишає бажати кращого останнім часом. Було зрозуміло ще минулого тижня, а сьогодні це підтвердили на погоджувальній раді, що кадрові питання не розглядатимуться", - заявив він.
 
Разумков підкреслив, що питання призначення нового Голови Нацбанку точно розглядати не будуть найближчими днями: "Хоча голосів за відставку Гонтаревої - більш, ніж достатньо. Думаю, що набереться навіть конституційна більшість. Але голосів для призначення узгодженої кандидатури на пост Глави НБУ - Якова Смолія - немає. Інших кандидатів поки в публічній площині немає. Думаю, і не буде. Але поки зібрати голоси за президентську кандидатуру - проблематично", - зазначив він.
 
"Поки пройде до цього певний проміжок часу. Тому на цьому тижні, швидше за все, ми не побачимо голосування за нового Главу НБУ", - зазначив він. Нагадаємо, раніше президент вніс кандидатуру Якова Смолія - ​​поки в.о. Глави НБУ - на пост нового керівника регулятора.

Читайте АСН в Google News