Глава МЗС ФРН прокоментував польський закон про вину за Голокост

04.02.2018, 21:50

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель 3 лютого прокоментував прийняття Сенатом Польщі закону про Інститут національної пам'яті. Міністр закордонних справ Німеччини заявив, що ніхто не знімав провину з німців за злочини по відношенню до громадян Польщі під час Другої світової війни, повідомляє Deutsche Welle.

«Немає жодного сумніву, хто несе відповідальність за табори смерті під час Другої світової війни в Польщі, хто їх будував і хто вбив мільйони євреїв - а саме німці. Це організоване масове знищення відбувалося від Німеччини і ні від кого іншого. Окремі колабораціоністи в цьому факті нічого не змінюють. У Польщі були побудовані німецькі концентраційні табори, а польська культура німцями була приречена на знищення. Три з більш шести мільйонів вбитих євреїв були з Польщі. Ми переконані, що тільки ретельний огляд і аналіз власної історії може привести до примирення », - заявив Зігмар Габріель.

Нагадаємо, в ніч на 1 лютого Сенат Польщі без поправок прийняв скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану «бандерівську» ідеологію.

Читайте АСН в Google News