Скінчилися гроші: Кім Чен Ин спустошив резервний фонд КНДР

31.01.2018, 16:12

Випробування ядерної зброї, а також міжнародні санкції призвели до майже повного спустошення резервного фонду Північної Кореї. Про це інформує Radio Free Asia, посилаючись на джерела в Китаї, які пов'язані з керівництвом КНДР.

«Через екстравагантні витрати Кім Чен Ина кошти резервного фонду Північної Кореї, який дістався йому від батька, Кім Чен Іра, закінчуються», - повідомив виданню один зі співрозмовників. За його даними, ядерні випробування, а також запуски балістичних ракет фінансувалися саме з цього фонду. Крім іншого, Пхеньян витратився на будівництво гірськолижного курорту на сході, а також   інші великі пропагандистські проекти. Джерела вважають, що на сьомому році правління Кім Чен Ин зіткнувся з проблемою дефіциту фінансів, які потрібні для управління країною.

Співрозмовник розповів про своє знайомство зі співробітниками т.зв. «Офісу 39» - організації, яка щороку приносить до бюджету Північної Кореї від 500 млн до 1 млрд доларів, займаючись контрабандою, міжнародним шахрайством зі страховками і торгівлею наркотиками. Керівництво «Офісу» дуже стурбоване станом справ і чиновники знають про проблему.

Читайте АСН в Google News