Три в одному: сьогодні відбудуться кривавий супермісяць, «блакитний Місяць» і затемнення

31.01.2018, 12:42

У середу, 31 січня, відбудеться одночасно 3 важливих для жителів Землі астрономічних явища. Так, можна буде спостерігати супермісяць, «блакитний Місяць» і місячне затемнення одночасно.

На думку вчених, нічого екстраординарного в цих подіях немає. Однак астрологи дотримуються іншої думки. Вони відзначають, що з ночі 31 січня розпочнеться відлік «коридору затемнень», який буде закритий сонячним затемненням 15 лютого. У період затемнень часто відбувається безліч катаклізмів.

Затемнення відбудеться після 14:00 і триватиме 3 години. Найкраще його буде видно в Росії, Австралії, Східній Азії та США. Відблиск можна побачити і в Україні, хоча і не скрізь.

При повному місячному затемненні («кривавий Місяць») супутник Землі опиниться в її тіні. «Блакитним Місяцем» називається другий повний місяць, що припадає на один календарний місяць. У свою чергу супермісяць - це момент найбільшого зближення Місяця і Землі. Останній раз відразу три астрономічних явища відбулися 30 грудня 1982 року для східної півкулі і 31 березня 1866 року для західної.

Читайте АСН в Google News