Співпраця з МВФ поточного року опинилася під великим питанням - економіст

29.01.2018, 18:45

Співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) поточного року - під великим питанням. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Заяви були суперечливі. У одних там, у Давосі, МВФ приїжджає в лютому, у других - він приїжджає в квітні, а треті взагалі говорять про те, що в першій половині року нам вдасться відновити співпрацю", - зазначив експерт.

За його словами, така різниця в заявах щодо МВФ свідчить, що чіткого розуміння ситуації з міжнародною фінансовою структурою серед представників української влади немає. При цьому Устенко додав, що МВФ для України зараз важливий у зв'язку з тим, що він виконує функцію наглядача за проведенням реформ у країні.

Також залишається ще 7 млрд доларів непокритого дефіциту валюти в країні, 4 млрд доларів з яких українська сторони повинна виплатити за обслуговування боргів. Нагадаємо, 23-27 січня у швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум, в якому взяла участь численна українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком.

Читайте АСН в Google News