До групи ризику захворіти на грип потрапляє понад 12 мільйонів українців - медик

26.01.2018, 17:17

До групи ризику із захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) потрапляє понад 12 мільйонів українців. Таку думку висловила лікар-інфекціоніст Тетяна Єгорова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Група ризику формується за двома напрямками - стан здоров'я і супутні патології, а також люди, які працюють у закритих колективах, які мають контакт з великою кількістю людей і мають ризик інфікуватися, виконуючи свої професійні обов'язки. Тому і виходить 12,5 млн осіб", - зазначила медик.

За її словами, в першу групу відносяться люди з важкими захворюваннями - зокрема, з діабетом і ожирінням, а до другої - працівники сфери захворювання і діти, перш за все, із закритих колективів. При цьому відповідальний секретар Національної медичної палати України, лікар-імунолог Сергій Кравченко додав, що кількість людей, що відносяться до групи ризику захворіти на грип та ГРВІ, може значно перевищувати 12,5 млн осіб.

Так, за його оцінкою, тільки на транспорті в країні працює близько 5 млн людей, близько мільйона служить у ЗСУ і військових формуваннях, ще майже 1 млн людей зайнятий у медичній сфері. За оцінкою лікаря-імунолога, в групу ризику потрапляє до 2/3 населення. Нагадаємо, ще в кінці грудня 2017 року заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко повідомила, що в Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип.

Читайте АСН в Google News