Держдеп: На розмінування Донбасу підуть роки

26.01.2018, 10:05

Цього року Америка втричі збільшила фінансування з розмінування Донбасу. Україна отримає шість мільйонів доларів допомоги. Але на очистку регіону від мін можуть піти десятиліття. Про це напередодні повідомив представник бюро з політичних і військових питань Держдепу США Стенлі Браун, інформує Радіо Свобода.

За його даними, Америка реалізує низку програм в Україні.

«Насамперед Сполучені Штати реалізують програму «Партнерство заради миру», в рамках якої ми знищуємо боєприпаси, які залишилися з радянських часів. Паралельно Америка фінансує програми з розмінування на лінії конфлікту. Ми надаємо 900 тис. дол. лише для цього. Ми також вирішили виділити кошти на проекти, які допоможуть створити вам свій центр із розмінування. Ще Сполучені Штати проплачують технічну експертизу, щоб мати можливість радити вашій країні», - каже Браун.

Чиновник також зазначив, що повне розмінування території Донбас займе багато років.

«Це лише мої припущення - бо чітких розрахунків немає до цього часу. Але традиційно подібні процеси тривають роками, а то й десятиліття», - заявив Браун, відповідаючи на запитання, скільки часу може зайняти розмінування Донбасу.

Читайте АСН в Google News