Одна "краща" за іншу: Порошенко розповів у Давосі про осінь "успішних, хоча і хворобливих реформ"

25.01.2018, 11:30

Минулої осені в Україні було ухвалено низку ефективних реформ. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на Українському сніданку в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передав кореспондент ASN. "Мені здається, що це була найбільш успішна осінь реформ. Ніхто не очікував, що ми будемо настільки ефективними", - заявив глава держави.

За його словами, зокрема, минулої осені в Україні була ухвалена пенсійна реформа, яка є "питанням виживання для деяких верств населення" і необхідність реалізації якої обговорювалася протягом 20 років. Також уряд почав медичну реформу, яка стала "болючою" для громадян, проте вкрай необхідною в умовах неможливості залишатися в медичній системі радянського типу.

Згадав глава держави і освітню реформу, однак характеризувати її не став, очевидно, щоб не загострювати і без того жорстку дискусію в Східній Європі щодо "мовної норми" прийнятого у вересні закону про освіту. При цьому П. Порошенко додав, що Україна не буде зупинятися і в реалізації судової реформи, і слідом за реорганізацією Верховного суду за прозорою процедурою країна прагне до створення Національного бюро розслідувань.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко опинився у списку топ-10 найбагатших учасників економічного форуму в Давосі (Швейцарія). Глава держави зі статками, за інформацією Cityam.com, $1,6 млрд посідає дев'яте місце. Візит на форум проходить на тлі скандалу навколо подружжя Порошенків, пов'язаного з їхньою відпусткою на Мальдівах.

Читайте АСН в Google News