Кількість хворих на кір перевищила дві тисячі осіб - МОЗ

23.01.2018, 15:08

Згідно зі статистичними даними Міністерства охорони здоров'я, кількість хворих на кір у 2018 році перевищила дві тисячі осіб. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Станом на 22 січня на кір в Україні захворіло 2084 особи, з них 1375 дітей і 709 дорослих", - зазначив експерт. За його словами, з кожним тижнем 2018 року фіксується все більше нових випадків захворювання. Всього за цей час госпіталізовано 1398 осіб, серед них 857 дітей. Лабораторний аналіз підтверджений у 169 осіб.

При цьому він додав, що за останній тиждень зафіксовано два летальних випадки, пов'язаних з кором: померли одна дитина і один дорослий в Одеській області. Найвищий рівень захворюваності, за даними Міністерства охорони здоров'я, як і раніше спостерігається в Івано-Франківській області (463 випадки), Чернівецькій (333), Закарпатській (331) та Одеській (265) областях.

Не зафіксовано кору цього року в Чернігівській і Сумській областях. У Харківській і Рівненській областях зафіксовано по 1 випадку. За його словами, причиною спалахів кору в Україні став низький рівень вакцинації серед дітей у минулі роки. Нагадаємо, з початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.

Читайте АСН в Google News