Заступник голови однієї з райрад в Київській області вимагав $50 тис. хабара

19.01.2018, 09:15

Прокурор Київської області повідомив про підозру в отриманні неправомірної вигоди заступнику голови однієї з райрад і депутату об'єднаної територіальної громади району області, які вимагали 50 тисяч доларів за сприяння передачі землі і майнового комплексу, що перебувають у комунальній власності. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

«У четвер, 18 січня, в присутності захисників прокурор області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату об'єднаної територіальної громади та заступнику голови однієї з районних рад Київської області у вчиненні злочину, який передбачено ст. 27 ч. 3, ст. 368 ч. 3 (пособництво в отриманні хабара посадовою особою, яка займає відповідальне положення) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.

«Зазначені особи вимагали 50 тисяч доларів за сприяння у вирішенні питання про передачу майнового комплексу, який знаходиться в комунальній власності, з правом приватизації посадовій особі, яка займає відповідальне положення», - повідомили в прокуратурі.

Був задокументований факт отримання даними особами частини хабара на суму 20500 грн. Вони були отримані в безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників.

Читайте АСН в Google News