Гройсман пообіцяв дешеві кредити фермерам і садівникам вже за місяць

17.01.2018, 14:34

У 2018 році в Україні будуть реалізовані масштабні державні програми з підтримки тваринництва і виробництва молока. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, уряд буде видавати під не більше ніж 3% річних кредити на 3-5 років на будівництво нових молочних і тваринницьких ферм.

"Я хочу, щоб у всіх аграрних регіонах України будували нові ферми, заводили нове поголів'я, тим більше, що ми будемо підтримувати. У цьому році ми почнемо масштабне виробництво і м'яса, і молока. Що нам це дасть? Ми бачили в 2017 році, що через зростання цін у ЄС і в світі, через зменшення поголів'я в Україні ми отримали серйозне зростання цін на молоко і м'ясо".

Гройсман також зауважив, що в 2018 році уряд вперше буде підтримувати фермерство і садівництво. Він закликав усіх охочих саджати сади  готуватися до праці.

"Ми будемо компенсувати, досить серйозно, на рівні 70-80% вартість посадкового матеріалу. Тобто все те, що потрібно для саджанців, - держава через публічні механізми компенсуватиме", - заявив прем'єр. За словами Гройсмана, відповідні рішення будуть ухвалені урядом в наступні місяць-півтора.

Читайте АСН в Google News