Порошенко оцінив, у скільки обходиться один день війни на Донбасі

28.09.2015, 09:39

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна щодня втрачає по $ 5 млн. через збройний конфлікт на Донбасі. Про це глава держави заявив у Нью-Йорку під час виступу на саміті ООН.

«Кожен день війни на Донбасі вартує нам приблизно 5 мільйонів американських доларів, які ми могли б інвестувати у розвиток», - сказав він.

Крім того, Президент повідомив, що внаслідок конфлікту на Донбасі було зруйновано інфраструктуру і втрачено приблизно 1/5 частину економічного потенціалу країни.

«Можуть виникнути технологічні катастрофи. Україна вважає, що настав час для ООН вирішити питання захисту навколишнього середовища в зоні збройних конфліктів. І Україна надасть спеціальні ідеї з цього питання», - додав він.

Нагадаємо, раніше, 26 вересня 2015 року, в інтерв'ю українським телеканалам Президент Петро Порошенко розповів, про що говоритиме на Генасамблеї ООН, зокрема про те, що порушуватиме питання про обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН при голосуванні щодо конфліктів, у яких вони беруть участь.

Читайте АСН в Google News