Закон про реінтеграцію буде знято з порядку денного Ради - політолог

15.01.2018, 17:38

Закон про реінтеграцію Донбасу буде знято з порядку Верховної Ради, оскільки його не підтримують як у Блоці Петра Порошенка, так і в опозиційних йому силах. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Голосів за законопроект про реінтеграцію Донбасу може не вистачити. Опозиційний блок, зрозуміло, не буде за нього голосувати. Але голосів може не вистачити навіть серед своїх", - зазначив експерт.

За його словами, так, зокрема, представники Народного фронту не підтримуватимуть законопроект, оскільки його положення посилюють владу президента - розширюють його повноваження над поліцією і Нацгвардією, чого побоюються партнери БПП з коаліції. Хоча, згідно з офіційними заявами, в НФ незадоволені відсутністю в тексті закону їхніх пропозицій.

При цьому Якубін додав, що голосувати за закон не хочуть і в самому БПП, оскільки текст документа розходиться з деякими міжнародними зобов'язаннями України, й ухвалення такого закону може зірвати другу хвилю обміну полоненими, і навіть намітилася зустріч представників США і РФ щодо українського питання - Курта Волкера і Владислава Суркова. Для "Самопомочі" же, на думку експерта, цей варіант закону не достатньо радикальний.

"Є велика частка ймовірності, що цей законопроект буде знятий. Інше питання - яка димова завіса буде піднята, щоб закрити цю", - додав політолог. Нагадаємо, президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні найближчим часом закону про реінтеграцію Донбасу в найближчому до запропонованого їм раніше вигляді. Про це заявила представник Президента в ВР Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради.

Читайте АСН в Google News