Депутати розледачіли: за три роки продуктивність голосувань впала на 10%

15.01.2018, 17:14

Депутати розледачіли: за три роки продуктивність голосувань знизилася на 10%. Про це на прес-конференції заявив аналітик КВУ Денис Рибачок, передає кореспондент ASN.

"Статистика показує, що депутати розлінувалися за три роки і стали менше брати участь у голосуваннях. Якщо в 2015 році один парламентарій брав участь у 55% голосуваннях, то вже в 2017 році - в 42%. Тобто за два роки продуктивність парламенту знизилася на 10%", - заявив він.

Також можна говорити про наявність у парламенті так званих "мертвих душ". "Таких у парламенті мінімум 50 нардепів. Вони можуть приходити в парламент, але не беруть участі в голосуванні. За нашими даними, 56 нардепів в 2017 році пропустили більше 90% засідань. Серед них: Євген Бакулін, Сергій Льовочкін, Вадим Рабинович, Євген Мураєв , Віталій Чепинога, Денис Дзензерський, Костянтин Жеваго, Юхим Звягільський. Вони хоч і приходили на засідання іноді, але не брали участі в голосуваннях, що є обов'язком нардепів за законом. тобто ці нардепи прямо порушують закон про народних депутатів. Яскравий приклад - Бакулін, який жодного разу минулого року не взяв участі в голосуванні", - підкреслив він.

Примітно, що, наприклад, народному депутату Євгену Мураєву пропуск практично всіх засідань Ради не завадив отримувати грошову компенсацію за службове житло в Києві. Нагадаємо - це до 14 тис. грн на місяць.

Читайте АСН в Google News