Офшорні компанії можуть через суд забрати конфісковані гроші Януковича – ГПУ

15.01.2018, 09:23

Офшорні компанії можуть відсудити конфісковані гроші екс-президента втікача України Віктора Януковича. Про це заявив глава департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє «Радио Свобода».

«Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому і які можуть бути сумлінними покупцями, – дійсно, вони можуть звертатися до європейських судів і розраховувати, що європейський суд буде до них прислухатися», - зазначив прокурор.

За словами Горбатюка, немає поки офіційного підтвердження, що оприлюднений Al Jazeera документ дійсно є вироком суду Краматорська. Як відомо, Al Jazeera опублікувала копію угоди, в якій покупцями активів оточення Януковича виступили Олександр Онищенко та Павло Фукс, а продавцем був олігарх Сергій Курченко. За документами, Онищенко і Фукс виплатять $30 млн у формі готівки і приватного літака за компанію Quickpace Limited, зареєстровану на Кіпрі.

Пізніше Онищенко заявив, що не має ніякого стосунку до грошей Януковича, і подав до суду на Al Jazeera за нанесення репутаційного збитку.

Читайте АСН в Google News