В обхід «ДНР». Завершено будівництво газопроводу в Авдіївку

13.01.2018, 20:49

Новий газопровід, який підвели до Авдіївки в обхід тимчасово окупованих територій, повністю готовий до випробувань. Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава Донецької ОВГА Павло Жебрівський.

«Перевіряти газопровід до Авдіївки будуть фахівці технагляду та Держпраці. Сьогодні в новий газопровід почали закачувати спеціальний інгредієнт для перевірки якості швів зварювання. Накачувати будуть у кілька етапів протягом доби. Після цього трубу можна буде повністю засипати, а потім у газопровід закачають газ і почнуть підключати будинки. Документацію оформлятимуть паралельно, щоб не затягувати процес. Цей газопровід забезпечить газом Авдіївку і ще сім населених пунктів: Красногорівку, Ластівчине, Орловку, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове», - написав Павло Жебрівський.

Будівництво газопроводу в обхід бойовиків з Очеретяного в Авдіївку почалося в серпні 2017 року. Вартість цього проекту склала 58 мільйонів гривень, частину цієї суми профінансував Авдіївський коксохімічний завод.

Читайте АСН в Google News