Літаючий госпіталь з РФ не зміг приземлитися в Сирії і забрати поранених

05.01.2018, 12:54

Російський транспортний літак Іл-76МД з бортовим номером RA-78830 не зміг приземлитися на авіабазі Хмеймім у Сирії. Про це повідомляє Telegram-канал Directorate 4.

Літак летів з аеродрому Чкаловський у Московській області, здійснив проміжну посадку в Кримську Краснодарського краю і через Туреччину летів у Хмеймім. Однак зробивши кілька заходів над базою, Іл-76МД не приземлився і змушений був летіти назад.

В результаті маневрів літак приземлився в аеропорту Анапи (Сочі). Причина подібного маневру невідома, однак може бути пов'язана з обстрілом бази бойовиками 31 грудня.

Нагадаємо, в результаті мінометного обстрілу повстанцями російської бази в Сирії 31 грудня було знищено 7 літаків і вертоліт, а склад боєприпасів здетонував після влучення снаряда. У свою чергу в Міноборони РФ підтвердили обстріл і смерть 2 військових, але заперечують знищення літаків. Як зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, путінська пропагандистська «перемога» в Сирії перетворилася на ганебний фарс.

Читайте АСН в Google News