«Більше пекла»: митрополит Лука похвалив попа, який відмовився відспівувати 2-річну дитину

05.01.2018, 08:11

Митрополит УПЦ Московського патріархату Лука похвалив попа в Запоріжжі за те, що той відмовився відспівувати трагічно загиблу 2-річну дитину. Про це на своїй сторінці в Facebook написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

Московський поп відмовився відспівувати дитини, тому що малюк був хрещений в Київському Патріархаті. «Щоб додати «більше пекла» митрополит МП Лука похвалив дії свого священика, туманно посилаючись на «канони», - зазначив Зоря.

Разом з тим, за його словами, в Московському патріархаті немає жодного загального офіційного документа, який би зобов'язував так діяти, з конкретним посиланням на ті ж канони, про які говорить м. Лука. «Адже тоді коту під хвіст піде весь екуменізм МП. Адже якщо офіційно визнати УПЦ КП «не хрещеними», то тоді католики і протестанти теж «нехристияни». Тому МП-комісія «по протидії розколу» свого часу проект документа написала, а прийняти так і не змогли. Тому все залишається на рівні волюнтаризму і усних розпоряджень, туманно прикритих «канонам», - пояснив Зоря.

Він також уточнив, що митрополит Лука днями заявив, що державне святкування Різдва 25 грудня «направлено на знищення православ'я», а потім поїхав в Будапешт, де в храмі МП правив 25 грудня Різдвяну службу, так як там прихід МП живе по угорському календарем.

Читайте АСН в Google News