Китайська космічна станція скоро впаде на Землю - вчені

04.01.2018, 14:35

Найближчими місяцями на Землю впаде китайська космічна станція вагою 8,5 тонн. Про це повідомляє The Independent.

Спочатку з'явилися чутки про те, що космічна лабораторія Tiangong-1 або «Небесне місце» припинила контролюватися з Землі. Тепер же з'ясувалося, що зв'язок було втрачено ще в вересні 2016 року, і за попередніми оцінками, в березні станція почне падіння в земну атмосферу.

За словами вчених, після введення в атмосферу лабораторія згорить, але деякі елементи все ж можуть досягти Землі. У станції величезні розміри, тому від неї залишиться в космічному просторі чимало сміття.

Крім того, небезпека лабораторії полягає в її непідконтрольності. Китайські вчені не зможуть маніпулювати її рухами під час падіння. На борту космічного пристрою також знаходиться високотоксична та корозійна речовина гідразин, яка потенційно досягне поверхні планети.

Передбачається, що уламки станції впадуть в океан. Вчені заспокоюють статистикою: ймовірність того, що шматок Tiangong-1 потрапить у людину, приблизно в мільйон разів менша, ніж шанси на отримання джекпоту в американській лотереї Powerball, найбільший виграш якої становить $ 550 млн.

Читайте АСН в Google News