Українці їдуть до Польщі на заробітки, це не біженці - Лутковська

04.01.2018, 13:27

Більшість українців їдуть до Польщі на заробітки і не просять притулку. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає телеканал «112 Україна».

«По обидва боки відбувається маніпуляція терміном. Наразі йдеться не тільки про статус, що надається державою людині, мова йде про те, що люди приїхали на територію Польщі на заробітки, щоб пожити трохи, відпочити. Я б не говорила про біженців», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше глава Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща останнім часом прийняла 1,5 млн українців, з яких кілька десятків тисяч - переселенці з окупованого Донбасу.

У свою чергу, в посольстві України у Варшаві спростували заяву прем'єра про десятки тисяч українських біженців. Навпаки, за останній рік кількість українських біженців у Польщі або бажаючих отримати міжнародний захист зменшилася. Так, у січні-листопаді 2017 роки тільки 625 громадян України звернулися до польської влади з проханням надати їм міжнародний захист. Зате багато українців їдуть до Польщі на роботу, і це правда.

Читайте АСН в Google News