Саакашвілі звинуватив суддю в тупості, а Порошенка - в «іграх» із громадянством

03.01.2018, 17:09

В ході засідання Окружного адміністративного суду Києва екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА, лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі звинуватив президента України Петра Порошенка в «іграх» з громадянством. Суд розглядає по суті позов Саакашвілі до Державної міграційної служби про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту, передає кореспондент ASN.

«Президент Порошенко забрав у мене громадянство. Але Україна не феодальна країна! Феодалізму давно немає... Громадянством не можна гратися. І громадянство - це не перехідний прапор. А я віддав все Україні: свою свободу, своє все», - заявив він. При цьому суддя зробила зауваження Саакашвілі, щоб він у своєму вступному слові на засіданні суду говорив по суті.

«При чому тут Порошенко? При чому? Саме Порошенко до цього причетний. І якщо ви цього не знали, ви значить, тупий», - заявив судді Саакашвілі. Також політик назвав корумпованою Державну міграційну службу, яка за вказівкою глави держави, за його словами, «бігає за мною і вручає мені повістки в суд».

Саакашвілі звернувся до судді, щоб вона зробила моральний вибір, виносячи рішення за його позовом. «Адже суто юридично тут і так все зрозуміло. Але ви повинні виносити рішення, керуючись мораллю », - закликав він.

Читайте АСН в Google News