Заспівав українську пісню, спалив прапор "ДНР", підтримував армію. Історії звільнених заручників

28.12.2017, 19:15

Міністерство оборони України на своїй сторінці в соціальній мережі опублікувало короткі інтерв'ю зі звільненими заручниками Донбасу. Так молодий хлопець з Луганська розповів, що його без суду і слідства з мішком на голові вивезли з будинку і кинули в катівні за те, що він заспівав пісню української групи "Океан Ельзи". При цьому хлопець не шкодує, що заспівав пісню. У молодого чоловіка в Луганську залишилася сім'я, яку він хоче забрати на підконтрольну територію, він сподівається знайти тут роботу.

Іншого колишнього заручника, 20-річного Владислава, затримали за те, що він і його друг є ультрас-уболівальниками "Зорі". Терористи знайшли в інтернеті відео на якому вони спалювали прапор "ЛНР" і звинуватили хлопців в роботі на СБУ. В результаті Владиславу присудили 17 років в'язниці. Він заявив, що "змінювати Батьківщину не збирається". Хлопець збирається переїхати в Київ і піти працювати кухарем.

Інший полонений — Сергій розповів, що працював в Луганському аеропорту, мав проукраїнські погляди і підтримував українську армію. Але хтось із колег "здав" його терористам. Ті кинули чоловіка в катівню. Сергій збирається знайти роботу, щоб підтримати дружину і маленьку доньку, які залишилися в Луганську.

Ще один колишній заручник повідомив, що його протримали в Луганському СІЗО 1,8 роки. Чоловік виглядає дуже виснаженим і змарнілим. Каже, все про що він мріяв — побачити свого маленького синочка. "Просив Святого Миколая, щоб зустріти Новий рік з татом вдома", - задихаючись від сліз і хвилювання тремтячим голосом розповідає 41-річний чоловік. Він повідомив, що збирається піти знову служити в армію, підписавши контракт.

Він також розповів про страшні умови утримання в СІЗО. Каже, що у них не було навіть чим укритися вночі. Коли приходила зима — доводилося вкриватися голими матрацами. Людей годували раз на день. За його словами після приїзду ОБСЄ умови утримання поліпшили.

Читайте АСН в Google News