Найбільші провали влади в 2017 році. Думки політологів

28.12.2017, 20:55

Рік, що минає, для нинішньої української влади ознаменувався провалом боротьби з корупцією та відсутністю звіту Кабінету міністрів під керівництвом Володимира Гройсмана. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Протягом року жоден корупціонер не сів. Більше того, в таких резонансних справах, як справа Насірова, Полякова, Розенблата або молодшого Авакова, - очевидні ознаки того, що влада намагається їх зруйнувати та спустити на гальмах", - зазначив експерт.

За його словами, додає розчарування у владі ще й той факт, що уряд Володимира Гройсмана так і не відзвітував за рік виконаної роботи перед Верховною Радою - вперше в історії України, а в самому парламенті відсутня коаліція. "Кожне голосування в парламенті є підсумком базарних, ринкових домовленостей за лаштунками, оскільки у БПП і Народного фронту не вистачає голосів для того, щоб забезпечити коаліцію", - додав політолог.

Нагадаємо, на думку українських політологів, президент Петро Порошенко ще зберігає вплив на Верховну Раду і Кабінет міністрів, але проведення законів через парламент дається йому все важче. Так, команда глави держави часто змушена шукати компроміс з іншими політичними силами і "ситуативну більшість" під окремі закони.

Читайте АСН в Google News