У дитячих садках у Києві дітям замість масла давали сурогат - КМДА

28.12.2017, 17:58

У дитячий садок №166 на Березняках у Києві замість вершкового масла поставляли сурогат. Про це повідомили в прес-службі  Київської міськдержадміністрації.

В ході перевірки дитсадка по вулиці П. Тичини, 28а після відбору і випробування зразків було виявлено невідповідність вершкового масла вимогам ДСТУ за вмістом масової частки жиру (норма - 72,7%). Крім того, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі становить 62% від загальної частки жиру.

У Держпродспоживслужбі відзначили, що йдеться про масло солодковершкове селянське «Попільнянське», виробник - ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». Як повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков, цей же постачальник забезпечує «маслом» всі навчальні заклади Дніпровського і частину Дарницького районів.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за вказаним фактом у дитячому садку на вул. П. Тичини матеріали вже передані в правоохоронні органи. «У минулому році прокуратура проводила розслідування щодо аналогічного випадку в Оболонському районі. Тоді постачальник забезпечував 62 навчальних заклади», - додав голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Читайте АСН в Google News