Порошенко підписав законопроект про медреформу в Україні

28.12.2017, 15:47

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів». Про це глава держави повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

«Підписавши Закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, я підтримую необхідність реформи охорони здоров'я, важливість дотримання права кожного громадянина на якісну медичну допомогу», - підкреслив Порошенко. Він висловив переконання, що 2018 рік стане вдалим для реформування медицини в Україні.

Нагадаємо, згідно з положеннями медичної реформи, українці зможуть відвідувати лікарів вузьких спеціальностей безкоштовно тільки з направленням від дільничного або сімейного лікаря, або сплативши вартість консультації з власної кишені. Платні візити запровадять протягом 2019 року.

Для отримання консультації лікарів широкого профілю (сімейних, дільничних або педіатра) в державних поліклініках громадянам України треба підписати спеціальний документ - Декларацію - зі своїм лікарем. Вузького фахівця пацієнт вибере сам, візит до нього оплатить держава. Підписання декларацій з лікарями вузьких спеціальностей не потрібне. При цьому пацієнт зможе самостійно вибирати вузького спеціаліста або установу, в якій хоче обслуговуватися.

Читайте АСН в Google News