В уряді повідомили, коли сиротам почнуть видавати житло

29.12.2017, 20:21

У 2018 році уряд запланував покупку однокімнатних квартир дітям-сиротам, які закінчать вузи, а також забезпечить житлом будинки сімейного типу. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Ми поставили собі за мету забезпечити житлом дітей-сиріт, які закінчили вищі навчальні заклади. Таких буде приблизно 700 осіб по Україні", - зазначив міністр. За його словами, випускник вузу в такому випадку буде подавати документи в управління соціального захисту, де зможе отримати кошти, і спільно з комісією Служби з прав дітей придбати однокімнатну квартиру.

При цьому А. Рева додав, що програми по забезпеченню житлом дітей-сиріт існують в ряді населених пунктів, проте вони можуть існувати тільки за державної підтримки. У той же час, за словами міністра, в році, що минає уряд виділив 227 млн ​​грн, на які було куплено 80 будинків, 328 квартир і побудований 1 будинок під дитячі будинки сімейного типу.

У наступному році на подібні потреби передбачено 577 млн ​​грн. Нагадаємо, за останні п'ять років кількість дітей в українських інтернатах зросла на п'ять тисяч, тоді як самих інтернатів стало менше на чверть.

Читайте АСН в Google News