Вступ на посаду Трампа, війна в Сирії і теракти: українці назвали найважливіші події 2017 року

27.12.2017, 15:30

Найважливішими політичними подіями у світі, згідно з соціологічним опитуванням українців, в році, що минає, стали обрання Дональда Трампа президентом США, війна в Сирії і теракти. Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Андрій Биченко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми запитали, яку важливу політичну подію в світі громадяни назвали б подією року. Тут нічого несподіваного - вступ Трампа на посаду президента США - 16,7%", - зазначив експерт.

За його словами, потім громадяни відзначили війну в Сирії (7,6%), війна в загальному - 4,8%, теракти в світі - 4,4%, випробування ракет КНДР - 4,6%. Крім того, опитані відзначили Брекзіт, санкції проти Росії - за них віддали голоси менше трьох відсотків опитаних.

При цьому Биченко додав, що запитання про значущі політичні події року, що минає, громадянам ставилися у відкритій формі, тому події вони називали самостійно. Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Північної Кореї, увівши туди двох північнокорейських офіційних осіб.

Читайте АСН в Google News