Нацгвардії дозволили використовувати проти натовпу водомети і бронетехніку

20.12.2017, 16:19

Національній гвардії України дозволили використовувати цілий перелік спецзасобів. Правила їх застосування в середу, 20 грудня, затвердив Кабмін України, передає РБК-Україна.

Зокрема, нацгвардійцям дозволили використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, кайданки, службових собак і коней. Крім того, можливе застосування гранат і боєприпасів світлошумової і димової дії, а також пристроїв для відстрілу гумових куль.

Були також дозволені водомети і бронемашини, проте без озброєння. Уточнюється, що їх не можна використовувати, якщо температура повітря опустилася нижче 10 градусів. Правила визначають, що військові двічі повинні попередити, що починають застосовувати спецзасоби.

Відзначається, що після застосування спецзасобів в короткий термін потрібно надання медичної допомоги потерпілим. Кабмін своєю постановою заборонив застосування наручників більше, ніж на 2 години, биття кийком по голові, шиї, ключицях і статевих органах. А також заборонено застосування світлозвукових пристроїв проти людей, які перебувають ближче 2 м від Нацгвардії.

Читайте АСН в Google News