Державі нічого продавати на закладені в Бюджет 22 мільярди гривень - економіст

19.12.2017, 17:27

У держави вже не залишилося активів на заплановані від приватизації 22 млрд гривень, як це передбачено в бюджеті на 2018 рік. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент ASN. "Що потрібно напродавати на 22 мільярди гривень, важко собі навіть уявити", - зазначив експерт.

За його словами, за один рік в умовах величезного падіння цін на активи уряд не зможе виручити заплановану суму в результаті приватизації. Так, наприклад, найбільш дорогий об'єкт у списку об'єктів на приватизацію - Одеський припортовий завод - впав у ціні втричі в результаті непроведених конкурсів і сьогодні оцінюється в 200 млн доларів.

При цьому він додав, що закон про приватизацію не ухвалений протягом усього року - його залишили на останній сесійний тиждень, однак ухвалений він не буде. Що, втім, не завадило уряду закласти в держбюджет величезну суму зборів у результаті приватизації.

Нагадаємо, Україна розраховує отримати два транші від найбільшого кредитора Міжнародного валютного фонду. Про це 19 грудня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Читайте АСН в Google News