Не дійшло. Ініціаторам оподаткування посилок не приходили скарги від поштових операторів

19.12.2017, 11:20

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради не отримував скарг операторів на нові податкові правила міжнародних посилок. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова профільного Комітету ВРУ, депутат від БПП Ніна Южаніна, передає кореспондент ASN. До слова - Ніна Южаніна є одним зі співавторів поправок до закону, відповідно до якого посилки з-за кордону будуть обкладатися митом. Безпосередньо правку про посилки вніс до закону нардеп від БПП Вадим Денисенко.
 
"Протягом останнього тижня комітет не отримував скарг від операторів. Якби були якісь нарікання, я думаю, що ми б отримали такі звернення", - заявила вона. При цьому Южаніна нагадала, що податки завжди платилися і сплачуються з міжнародних посилок, не залежно від вартості: більше чи менше 150 євро.
 
Нагадаємо, раніше найбільші оператори ринку підписали відкрите звернення до Президента з проханням не підписувати введення цих поправок, оскільки їх фізично неможливо реалізувати. Також окремі народні депутати стверджують, що під час ухвалення поправок було допущено низку порушень регламенту Ради, тому зареєстрували законопроект про скасування цих поправок.

Читайте АСН в Google News