Зібрані докази понад 1000 випадків порушення прав людини в Криму

12.12.2017, 13:24

Задокументовано понад тисячу випадків порушень прав людини в окупованому Криму. Про це на брифінгу заявив представник українського відділення Української Гельсінкської групи з прав людини Олександр Павліченко, передає кореспондент ASN.

«На сьогодні Україна визнала де-юре юрисдикцію трибуналу Міжнародного кримінального суду, і, відповідно, ми використовуємо цей інструмент для того, щоб робити інформаційні повідомлення. Було підготовлено 3 таких інформаційних повідомлення», - заявив він.

Перше було подано в листопаді 2016 року і стосувалося примусового переміщення осіб, які були засуджені і щодо яких вироки набули чинності, з території Криму на територію РФ. «Це була така тривожна тенденція, яка фактично вказувала на вчинення злочинів проти людяності державою-агресором», - додав він.

За словами Павліченка, також представлені ще 2 нових повідомлення спільно з правоохоронними органами та в тісній взаємодії з прокуратурою Криму. «Йдеться про порушення права власності та примусове переміщення осіб. Це про тих, хто був змушений переїхати з території, де вони проживали, на континентальну Україну. Сьогодні задокументовано нашою організацією понад тисячу таких випадків, кейсів, які лягають в основу подання», - сказав він.

Читайте АСН в Google News