Українка народила в Москві хлопчика і відмовилась від нього

12.12.2017, 12:16

Українка родом з села Вінницької області була на заробітках у Москві, де народила здорового хлопчика, але відмовилася від нього в пологовому будинку. Про це передає ТСН.

Російська влада запропонували Україні забрати малюка. Після тривалих переговорів росіяни поїздом привезли малюка до кордону і на нейтральній смузі передали в реанімобіль українським медикам.

Хлопчика майже тиждень обстежували в обласній дитячій лікарні у Вінниці, а потім перевезли в районну. Тепер 6-місячний Віталік намагається сісти, добре їсть і має два зуби. За ним доглядають медики в районній лікарні. «Ми його викупали, погодували ввечері, до 12 ми з ним займаємося, поїв і тоді лягає спати», - розповіла медсестра дитячого відділення Шаргородської лікарні Галина Горбатюк.

З'ясувалося, що хлопчик цілком здоровий, проте невелика була проблема в тому, що йому мало приділяли уваги і була невелика сутулість на спині, оскільки  він більшу частину часу лежав. Однак вінницькі медики вже розмасажували цю ділянку спини дитини. Сама ж мати пояснила, що у неї вже є троє дітей, і вона твердо вирішила відмовитися від четвертого малюка. В Україні вона офіційно підтвердила це рішення.

За старшими дітьми доглядають бабуся та дідусь. Однак рідній сестрі жінка відмовила в намір усиновити хлопчика. «Неля хотіла забрати цю дитину. І ми приїжджали з нею, дивилися - заборонила сестра забрати. Може, тому, що не хотіла, щоб знали в селі», - припускає Івашковецький сільський голова Надія Кримчук.

Але люди в селі все одно дізналися і вкрай обурені. Вони вимагають покарання для недбайливої ​​матусі. Разом з тим за час, поки хлопчик в Україні, усиновити його захотіли вже дві бездітні сім'ї.

Читайте АСН в Google News