Війська РФ з Сирії виведуть, але дві бази залишаться під її контролем

11.12.2017, 16:24

У Сирії залишиться 2 пункти базування російський військ. Про це заявив президент країни-агресора Володимир Путін на авіабазі Хмеймім, передає прес-служба Кремля.

«Тут створені і на постійній основі будуть діяти два пункти базування: в Тартусі і Хмеймімі», - сказав Путін у Сирії. За словами лідера Кремля, війська РФ приступають до виведення з Сирії в пункти постійної дислокації.

Зокрема, з території Сирії виведуть 23 літаки, 2 вертольоти Ка-52, а також військовий контингент загону військової поліції Росії, загін спеціального призначення, військово-польовий шпиталь, загін центру розмінування. Нагадаємо, 11 грудня Путін віддав наказ про початок виведення російських військ із Сирії.

Військову операцію в Сирії на підтримку диктатора Башара Асада росіяни почали в кінці вересня 2015 року. За офіційними даними, за цей час загинули 38 військових.

Як відомо, в березні 2016 року Путін вже оголошував про виведення основної частини російського угруповання з Сирії. Однак тоді авіація РФ продовжила завдавати ударів по сирійським містам.

Читайте АСН в Google News