Всі реформи в Україні закінчуються для населення принципом "плати більше" - економіст

11.12.2017, 15:30

Всі урядові реформи в Україні для звичайного населення проходять за принципом "плати більше", тоді як чиновники ще й отримують більше. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Ігор Гарбарук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Реформи всі полягають в одному: плати більше і більше. Більше за проїзд, за продукти основного споживання, за квартплату. Якщо не будеш платити, знайдуться механізми, які змусять тебе це зробити, або відберуть у тебе останнє", - зазначив експерт. За його словами, в таких умовах важко робити економічні прогнози і передбачення, проте напевно можна стверджувати, що терпіння населення дуже скоро може бути вичерпане.

При цьому Гарбарук додав, що якщо прості громадяни в Україні отримують лише все більш високі ціни і тарифи, то чиновники вищої ланки забезпечуються все більш високими зарплатами і хорошим утриманням.

Нагадаємо, пізно ввечері 7 грудня депутати Верховної Ради ухвалили Державний бюджет на 2018 рік. Також парламентарі ухвалили рішення про підвищення власних зарплат.

Читайте АСН в Google News