Саакашвілі звільнили з «акваріума» в залі суду

11.12.2017, 13:13

В ході засідання Печерського райсуду Києва екс-президента Грузії, ек-голову Одеської ОДА та лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі звільнили з камери в залі суду. Про це просив адвокат політика Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент ASN.

«Згідно ст. 6 Конвенції з прав людини, ми вимагаємо, щоб Саакашвілі був звільнений з цієї клітини, з цього акваріума... Він не є злочинцем, він досить відома людина в усьому світі. А таке перебування перед ЗМІ принижує його честь і гідність... Ми просимо суд прийняти таке клопотання, розглянути його і задовольнити», - заявив адвокат.

При цьому сторона обвинувачення заявила, що не виступає проти задоволення такого клопотання. Суддя попросила звільнити на 1 метр територію, щоб Саакашвілі міг сісти в залі засідань.

Відразу після того, як Саакашвілі сів поруч зі своїми адвокатами, до зали суду прийшла лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Вони обмінялися кількома фразами з підсудним. Тимошенко стала поруч із Саакашвілі і нардепом Дмитром Добродомовим. Тимошенко одягла на суд темно синій строгий френч.

Тут же суддя зробила Саакашвілі зауваження, який почав комусь кричати щось в зал. Після зауваження Саакашвілі сів рівно і заспокоївся.

Читайте АСН в Google News