11.12.2017, 12:04

Підвищення мінімальної зарплати в Україні в 2018 році буде нівельовано подорожчанням продуктів, яке в кілька разів випереджає офіційний показник інфляції. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Зростання цін на продукти харчування перевищує офіційну інфляцію на сьогодні втричі", - зазначив експерт. За його словами, згідно з даними Держстату, продукти в Україні з початку року подорожчали на 30%, тоді як інфляція склала близько 10%.

При цьому Гаврилечко додав, що продукти харчування в структурі витрат домогосподарств займають більше 50%, тому офіційний показник інфляції при такому стрімкому зростанні цін на продукти, на думку економіста, виглядає дуже сумнівним.

"Це говорить лише про те, що додані гривні до зарплати будуть дуже швидко витрачені на продукти харчування, що подорожчали", - підкреслив експерт. Нагадаємо, 7 грудня ближче до ночі народні депутати України прийняли Державний бюджет на 2018 рік. "За" проголосувало 273 парламентарія.

Крім того, раніше ASN розповідала, що в столиці очікується значне подорожчання проїзду в приватному пасажирському транспорті. Так звані маршрутники заявили, що проїзд можуть підняти вдвіачі.

Читайте АСН в Google News